kita melancong lah :)

yuhuuuu , mmg dah lame gile tak kunjug blog ni , ape nak buat bnyak bnde nak kene buat , mmg tak smpat . online FB pon dalam BB je . bulan 10 haritu diberi rezeki oleh ALLAH . diberi peluang untuk melancong . woaahh tak sabar2 !!! semua ni ak nina tak merasa untuk ke negara atas usaha aunty and uncle nina . kalau tak , tak de rezeki untuk ke negara orang . okeyy cerita nye bermula mcm ni .............
flight kami dalam 7.30 pagi . mcm biasa kami mesti ada 2 jam kat situ sebelum penerbangan . kami bangun lebih kurag 3.30 pagi . peh sangat awal. huhu . kami senang sikit sebab uncle nina yang urus kan ni semua dah checkin kan kami . agaknye benda nak ajdi . bile dah beratur org yang check teket tu kate beg ibu tak lepas , sepatutnye kene masuk KARGO . homaigucciii . kenape jadi mcm ni ? kalau nak pegi sekarang dah tak sempat . so how ? 
ambil keputusan , keluarkan semua barang ibu then masuk kan semua barang ibu dalam beg nina ,. okeyy cube korang bayangkan , kami keluarkan semua barang2 ibu depan org ramai , then adegan sumbat menyumbat ade kat situ . beg ibu yang kosong ni macam mane ? pekara paling tak boleh lupe syampoo , pencuci muka , mandian sume imegresian campak luar . huwaaaaaa :(
nasib baik uncle nina yang handsome ni , sanggup ari ke surau then tinggal je beg ibu kat situ . so tawakal je . yang lawak nye . ibu baru beli beg u semalam nye kot . tanda harga pon tak bukak lagi ,. tapi ape pon yang terjadi anggap itu semua pengalaman , 
ni jw beg yang tinggal , hehe
lagi satu kenangan yang takboleh lupe bile flght nak terbang , biase lah org first time naik kan , rasa jantung tu nak jatuh ke tanah , seriuss mmg dah tear plastic untuk muntah tapi alhamdulillah okeyy . 
muke orang tengah tahan muntah :)
alhamdulillah lebih kurang 40 minit la kami sampai di bumi INDONESIA !!!
dekat sane kami disambut oleh tour guide , sangat baik , peramah dan mmg puas hatii lakan :)

kami semua 14 orang , semua ni kilangan sedara mara nina dan teman baik aunty nina , semuanye sporting habiss :)
 bila dalam bus ni , tour guide ni mmg banyak cakap . dah mcm belajar sejarah minang kabau pulak dok dalam ni , dia ceritakan dari A sampai Z sejarah orang minang .
yang baju coklet tu , uncle nina . orang negeri sembilan , keturunan minang that why dea teruja sangat bile sampai sini .


okey , dekat sini kami dikelilingi dengan gunug berapi , bangunan kat sane sangat unik , semuanye bangunan yang besar sehingga yang kecik bumbung nye akan melengkung dan tajam hujungnye , mmg sgt2 teruja .

selepas tu singgah di air terjun ni , peh airnyee . DASYATTT ::)



 Kat bukit tinggi ni ramai yang datang sebab nye nak shopping baju sulaman . mmg cantik2 , especilly orang perempuan kan . mmg minat semua ni . tengok ibu tu . setiap kedai dea singgah . hadoi . bila lagi kan so kene la gunakan sebaik baik yg mungkin sbb jarang dapat peluang keemasan macam ni .


istimewa nya sulaman kat sini , dia sulam dengan tangan , mmg cantik . kain yang digunakan pon sgt lembut dan tak panas . korang tgk la sendiri . cantikkan ?







penat shopping , perut pon lapar . special nye kat sini . hidangan lauk kat sini sangat unik . unik mcm mane ? jum tengok 


ha , banyak tak lauk ? yang ni dah habis . almaklum lah lapar kaan . mane tak kenyang mcm ni . hehe . sangat terbaik :)

bila dah sampai sini . tempat paling kita nak pegi dan WAJIB kene lawat adalah istana pagar ruyung . sangat besar dan sangat2 unik .

ni mummy saye . 







cube bace betul betul :)





kalau ikotkan mmg tak habis nak cerita pasal ni , sampai esok pon myb tak habis . so , sape yang rase berminat nak melancong kat sini . pegilaah . mmg menjanjikan kepuasan :) okey tq bace . loveyoouu


1 comment:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.