KAMI BERJALAN :) PARLIMEN


 semangat :)


Holla dan assalamualaikum ( macam dr ezzy hj ali ) Okeeh , first sekaly aku nak cakap aku rindu kat blog aku niy sebab dah 2 minggu tak tulis , sebab ape aku tak tulis blog ? sebab aku tak de ape nak tulis . hee . dan sekolah aku tak bole nak bawak laptop . HARAM  katenye !! sakit hati betul aku kan .  TANGGAL 30032011 student form 6 sekolah aku dibenarkan kuar . nak tahu keluar g mane ? kami ker PARLIMEN ! Huh , seronok nye lah kan . al maklum lah , dak form6 sekolah aku niy memang jarang-jarang dapat kuar sekolah ,, bile dapat peluang macam nii , memang tak nak lepaskan la peluang ni . cikgu Hazime kate , bas datang kul 7.30 pagi . kitorang bersemangat turun awal taw ! tibe2 ustad cakap bas datang kul 8.30 plak . adooyy , lame kowt ! tapi tak pe la , aku okeh jer . sebelum bas datang SNAP SNAP dulu . . 


husna dzakira niy nape tutup mate niy sayang ??



love korang sesangat lah :)

 bertolak lah :)
kami bertolak dalam pukul 9 kot , tak tgk jam la plak . ramai kengkawan aku MABUK naik bus , termasuk member aku sorang si FATHIAH niy . plan nak duduk ngan dea , tapi terpaksa cancel kan sebab dia nak muntah . kang dea muntah kat aku , ha buat naya jer . aku dah la pakai baju niy jer .  dalam bas aku rasa lapa kot , cikgu sediakan ROTI dan AIR KOTAK tok kami . kenyang ker we ?? haaa . kenyang kot , syukur-syukur . hehehe . tengs kat NAZMI sebab tolong agihkan. tak per sebb my mom ade bekal kan nurget tok I , special lagy taw . hehehe .
niy dAlam bus , aku duduk ngn husna , yg belakang tu kawan saya yang sesangat chantek ,  Myra dan Suha

tengs NAZMI bagi roti , heee :)


KILANG COKLAT :)

Okewh , first place kitorg g ker kilang coklat BERYL’S . korang pernah dengar tak brand coklat niy ?? tak pernah ? ade tak korang jumpe kat kedai ?? tak de kan , actually aku pon tak tau  . first time sampay sane teruja gile ! kitorang dijempot masuk tok tgk la cam mane coklat niy buat . syook sangat , tapi tuh la , kejap sesangat . sebab kilang dea tak delah besar sesangat . GAMBAR ? tk der la , sebab no camera bila ade kat dalam tuh , so , gambar kitorang kat depan kilang tuh jer ade . happening sesangat . aku ade la beli coklat tok famly aku . sume nye RM20.71 sen . boleh tahan gak la harga coklat dea , lagy mahal kot dari CUBURARY . tapi memang puas hati . sedappp .  so , kitorang tangkap la gambar tok buat kenangan2 . tengok la okeh .




Wif pikah , hudey and hana yg sweet , sayang korang !

niy sebahagian kawan kawan aku , yg laen mane ? MALU kot , hee

niy pic memang tak sedia , aku tak tahu la nape kan ? hee


 UPM :)
 Lapa la plak . dah nak tengah hari niy , kalaw korang nak tahu , kilang coklat niy dekat ngn UPM . Tau tak UPM ap ? UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA . kitorng diberi peluang tok melawat kat sane . niy last minute program , aku pon tak tau nak g sane . best gile . bas turunkan kitoran betul2 depan BANGUNAN PENTADBIRAN UPM . besar tol tempat dea . kami dibawa kat cam kat tempat kuliah gak , dalam tuh kitorang diberi tahu tntang sejarah UPM n kos2 yang ade kat UPM tu , baru aku tahu yg UPM niy U terbesar kat Malaysia .okehh cube korang bayangkan , nak g tempat makan pown naek buss , dasyatt tuh , asrama dyorg ade 19 kot . bukan nye dekat-dekat . keliling UPM mesti de pokok2 , aku tgk da macam dusun buah buahan dah , hehehe . lepas ceramah tuh , kami dibawa tok menjamu selera , walaweh , memang aku sudah lapa . orang second cedok nasikkk , aku la , wawawa . pihak UPM sediakan nasik ape ntah , ayam masak kurma dea memang superb lah ! bila dah kenyang , hati senag haty , hehehe  . kerja aku ape ?? tangkap gambar la . hehehe . tadaaaa . .. 

first time niy duduk kat dewan cm niy , besst , hee :)



MAKAN time :)


niy salah satu yg sempat aku snap kat kolej kediaman para pelajar sebab aku kusyuk sangt . hehe
 coklet aku !!!!!! dan PARLIMEN :)
Tibe2 dalam kepala aku teringat sesuatu !!! MY COKLAT !!!! mesti cairkan ?? aku cepat2 naik bus , memang betul la sangkaan aku , coklat aku aku cair . cair ye kawan kawan . huhu . sedihh taw , husna kate jangan picit , biarkan . nty dia berubah bentuk . sedih la weh , kitorang dibawa pusing2 1 UPM tuh , peehhh , memng besar , seronok la weh , naik bukit , turun bukit , banyak bukit tol kat sane . Lepas sedap pusing2 1 UPM  , kami singgah di masjid UPM , tok menunaikan solat zuhur . so , lepas solat kami bertolak la ke PARLIMEN . tempat yang kami tunggu2 .sampai kat sane dalam pukul 3.30 la . besttnyehh dah sampai . tapi bise lah , bas tak boleh masuk kat dalam , kene parking kat luar . masalah nya bapak jauh nak jalan , adoyaiii . lemah aku weh . penat . COKLAT  aku cam mane ???? dah la lame kat cini , COKLAT  OH COKLAT L  . redho jer la . so , kitorg jalan lah kaki , aku rasa jauh gak la menapak plak tuh ,. dengan panas nyeh , adoooy , hitam muke I , hehehe . dalam perjalanan nak naik ke parlimen tuh , kaki aku leh terseliuh plak , sakit weh , menjerit aku,  nasib baik lame2 okeh sikit ,. Kitorg tak boleh masuk lagy sebab ade sekolah lain dalam tuh , so kene la tunggu dulu . kitorang lepak la kat café sementara tuh , aku dah kehausan , nak budjet punye pasal .  aku , AINN , TASYA , EYA sume lantak aiss kosong jehh , HAHA :) SEDAPPP . . lapa la , nasibb baik eya ade OAT CRUNCH . tengs eya . . jasa mu amat dikenang . hehehe .






dap nye , lapa lapa :)






 PARLIMEN !







bile dah 430 kami sume g depan pintu masuk ke PARLIMEN , sume kene jaga perangai  , jgn nak gelak2 , kene senyapp okeeh , kite nak g tempat formal , bukan nak g melawat KAMAR SEGAR ( tandas ). So, kami diberi taklimat dan peraturan-peraturan apabila parlimen tengah bersidang nanti . lagi sekali , no camera , no handphone , yg tak leh bla , beg pon tak bole nak bawak . so kene akur . bile dah kat dalam parlimen tuh , aku memang exited giler , bile dalam tuh , memang syok , tgk mereka berdebat . AWESOME !! best kott . persidangan tangguh 15 minit , sebab ade orang merajuk , lepas tuh  kami diberi masuk semula , memang best sebab PANAS ! tibe2 tengah PANAS kami kene keluar , aku pon tak paham kenapa , adooy ! tak puas dooh , bengang la . rupenye kitorg dah lewat dah , nak pukul 6 , memang best sangat , kenangan yg tak dapat aku nak lupe , bile nak  balik , kami sempat SNAP SNAP depan parlimen  . buat kenangan kan . 











 JOM BALIKK :)
Kami solat Asar  kat restoran jejantas sg buloh . lepas kami solat dalam kepala aku nak MAKAN . cikgu kate makan kat KFC , memang fevered aku la kan , sodap sangat tuh , tunggu order punya lah lame  . tibe  FATHIAH kate dea perasan someone . nak tahu sape ERIN MALEK . ala yg pelakon tuh , sombong kot , opss . heehe J bila makanan sudah sampai  . kami pon makan ! dappnyer , nikmat kott . tengah makan pon SNAP SNAP lagy , 




hehehe . lepas magrib kami bertolak ke sekolah . sampai kat sekolah dalam pukul 9 malam kot , penat jangan cakap lah kan . penat penat , dengan kaki aku bengkak . sampai uma jer , aku cite ape jer yg berlaku arini kat ibu dan adik2 aku . tapi adik2 aku bukan dengar pon , sibok melantak coklat aku . tak sampai 1 hary  , abish sume coklat tuh , korang niy makan ker ape ha ?? pas solat Isyak , aku tidoo dengan lene  dan TAK MANDI . Hehe . kaki aku ? still bengkak . malas pegi sekolah esoook . cuti sendiri . hehehe . akhir sekali . TENG SEBAB BACE DAN SUDI FOLOW YER ? Salam ukhwah :)

6 comments:

niyna | rara said...

whah, bestnyeeeee. emm, sape org 1st cedok nasik? haha

amalinaizyan said...

ade cikgu tuh , first murid aku la , hehehe

putupiring~ said...

wahhh bestnye g parlimen...nak g lg tp x berpeluang..hehe =)

BeYLa! said...

Best best, alaaa nap tk leh bwk camera msuk Beryl's tuu. klu tk mesti mcm Charlie n the Chocolate Factory. hehe.

Btw, ad gmba ko cm nk sondol je?? hahahaha! ni msti kamera tuu wane merah kan?? xDD

Eyyh aku br pasan, korg dh pki kaen hitam? ohh aku br tau. -.-

Comel comel sume, tyah stil lg cm dulu kan, x berubahh. hehe.

aisyah humaira' said...

i'm ur new follower..keep it up! i hope u know me..ex stam samtkkb 2010..follow me back :)

amalinaizyan said...

haha , het korang korang , tengs folow taw