DURIAN , RAMBUTAN = baleek kampung :)

rumah nenek aku :)  
rindu giler kot kat mu kg niy , hehe . sampai lebey kirang kul 5 kot . nenek aku ade depan umah tunggu kepulangan kitorang ! adik aku sanggup tak sekolah sebab nk ekot aku , hehe . sampi kitorg kat umah nenek aku terpegun tengok depan umah nenek aku , nak tahu ape ? haaaaa  ,


tgk ibu aku tak sempat nak letak barang ngn handbang dea , terus capai rambutan . haha . anak dea lagy terok :)

\
niy aku :) sonok pat alek kmpg :) shaye yg drive okeh . heee bngee kot .HAHA 




KUTIP RAMBUTAN :)
part bnde neyh memg aku tak suke , lenguh kepala aku aku nak mendongak , so yg jady mangse adikk aku yg aiman tu la , dah la kat rambutan bnyak semoot gatal tuh !!!! tanak , i geli u , haha :) joke jer . 

kaw niy mkn rambutan  , tapy ade semoot kan ? hahahaha

  
jolok dik , akak dah tak larat dah , hehe  
 okee , aku penat dengar adik aku asek menyebot pasal wadei kepeng . korng tau tak tuh ap ? tuh kuih tradisional orang banjar . tahu tak banjar tuh ap ? aku pown tak tah nak terang macam ne ? korg cark kat GOOGLE eh ? hehhe . rase dea sedapp gakk sebab ade cmpur durian sikit . huh , bnde tuh yg jadu wadei niy hady lebeyh mantapp ! aku suke plak kan , 
 ha , niyh la WADAI KEPENG :)

  
dea campur durian sikit , orang banjar jer pro buat bende niyh , sape makan kompom nak lagy . memang best weh , yg bulat2 tuh buat gune tepung beras , uli2  tepong , pastu wat bulat2 kecik2 ,  kuah dea dibuat dari gula merah , bila dah mengelegak , cmpur santan dan masuk kan tepung yg dah kene uli kecik2 tuh , bile tepung dah timbul , name nye dah masak , so bole la mam . aku mam sampai bijik durian tuh aku gigit  dan telan , hehehe :) 

6 comments:

Izza @ Jaja said...

i sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

amalinaizyan said...

i pown sukee , heheh

BeYLa! said...

Whoahh, i really wanna feel like'kampung' when i goin back to kampung. tapi kampung aku bandar, tak dapat merasainyehh cmni. huhu.

amalinaizyan said...

yeke , cm sedeyh kan bnyi nyehhh , hahaha ,

niyna | rara said...

bestnyee. yg best tu sbb ade buah n mknn. aku tak penah mkn kepeng tu. sti sedap kann.

amalinaizyan said...

org pangil wadai la aman , mne ad kepeng , kepeng tuh macam izzah ,hahaha