CINTA BAZAR DAN SOYA PART 3


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hari sabtu dan ahad hari yang paling sesuai nak berehat . tapi bukan untuk minggu ni kot . pejam celik lagi 2 minggu nak raye . jalan tuanku abdul rahman yang mmg sesuai untuk shopping . tepat 10 pagi aku dan ibu sampai di KL . nak mencari parking kereta jgn cakap lah mmg full . tapi ada rezeki . mula shopping dalam pukul 11 pg . mencari ape yg berkenan , ibu ? jgn cakap lah bagai lupa dunia kalau dah jumpa kedai tudung dan kedang kain yang ade kat sini ,. shopping pnye shopping tak sedar nak dekat pukul 3 , ya allah kami belum zuhur ,. kami segera ke selesaikan kewajipan semua org islam . kami juga sempat berehat disdalam surau di shopping complex yg berdekatan . setelah selesaikan solat asar aku dan ibu smbung shopping dan jalan2 di pasar bedekatan kat situ . mmg bercadang nak buka puasa kat sini . mcm biasa aku nak cari air SOYA . cari punya cari dah jumpe . tapi ramainye orang jgn cakap , berebut nak beli air soya , agaknya air soya mkcik ni sedap kot kata aku dalam hati ." kak , air soya 2 bungkus " kata ku . "saya 3 bungkus kak !" jerit seorang lelaki yg berada di belakang ku . eh mamat ni nak jerit2 kenape akak tu belum pekak lagi laah ! tapi mcm pernah aku dengar suare tu m tapiii ..... eh , bnyak je org suare same kat malaysia ni ,  ngomel ku dalam hati . " nah dik , ni adik punya , yg ni adik kat blakang tu " kata akak jual soya tu . dengan kasar , lelaki yg belakang aku merampas plastik berisi air soya tu dengan kasarnya . tak dijangka air soya tu jatuh kat kaki aku . Bahagia rasanya ! " heiiii ! tak boleh sabar ke ? orang lain pun nak cepat jugak ! tak da la sampai kelam kabut mcm awak ni ! "tengking ku sampil beralih pandangan kebelakang . alangkah terkejutnya aku bila tekaan aku tadi betul . lelaki tu dia . dia yang jadi mangsa soya jatuh kat bazar selayang waktu 1 ramadhan haritu ,  aku tersenyum . "maaff kak , saya nak cepat , maaf sangat . "pinta lelaki itu sambil mengutip plastik air soya yang dah pecah . dia pandang aku dan ... " eh awak ni yg haritu kan?? " kata nya dengan nada yg tak puas hati .  aku terpaku ! "errrr..........."aku terdiam . " ha , elok laa , dulu sy sekrang awak " sambil ketawa . suka kau ye , nanti kau kata hati aku . secara tak langsung aku menarik tangan nya ketepi pasar . " ok puas hati awak kan ? sekarang ni saya nak mntak maaf pasal haritu , saya tak sangka jumpe awak kat sini dan perkara yg sama jadi kat saya ! maafkan saya ? " ... amboi aku rase senafas je aku cakap tadi .  power betul aku ? ketawa dalam hati . " dah abis cakap dah cik ?" sindir dia . " saya dah maafkan awak , benda kecil , saya pon nak mintak maaf mase tu sy tak pikir panjang , saya firdaus " sambungnya lagi . " saya amalina , panggil nina je " sambungku . berbungga bunga hati aku walaupon ditengah panas tapi aku rasa ada dekat tengah2 taman bunga . bahagiaa . 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


besambung .

*cerita ni hanyalah rekaan semata mata takde kene mengena dengan yg hidup dan mati . tq 


5 comments:

Nurrul said...

Apa yang jadi selepas itu kepada nina dan firdaus ? ? ? :)

NINA LU'LU said...

nurrul : tunggu sambungannyaaa :))

zulhilmi tempoyak said...

knp x ajk.. klu x bleh la kita shopping skali.. opsss.. ;p

NINA LU'LU said...

zulhilmi tempoyak .: opsss :D nanti kite ajakkk , HAHA

Awie Omar said...

Salam Ramadhan dari awieomar.blogspot. Baru follow sini. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai game top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Follow blog "Awie Omar" (bagi yang belum, harap sudi follow) dan komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Ganjaran wang tunai akan diberikan kepada johan. Harap sudi la sertai :)