B A S U H K E R E T A ! lastminute .


salam all ! hari ini hari terakhir kite berpuasa . sedih la pulak . huu :( . esok RAYA . selamat hari raya ye . hari ini memang plan nak basuh kereta selepas pegi bazar ramadhan , kat bazar tu tinggal berapa gerai jer . yang lain semua dah balek ke kampung . ni nak cerita , memang terkejut la sebab dekat BATANG KALI LIGAMAS niy ade 3 tempat bauh kereta yang aku tahu la . tapi semuanya penuh ! OMG ! tak sangka pulak . ingat semua dah balek beraya tapi ramai ya ampun . aku ingat aku sorang la pelanggan minachi car wash ni . rupenye pelanggan yang ke berapa nta . nak basuh kereta punya pasal sanggup beratur . tak silap dalam 1 jam aku tunggu . aku pelanggan yang ke 10 . fuhh . ekotkan hati mmg nak balek jer , tapi bile pikir2 balek kereta ni dahboleh lukis2 dah . makne nye kotor la . so terpakse la jugak .




ni kedai yang paling popular la . tengok la berapa punya panjang beratur


ni last choice yang ade . minachi ni punye kedai selalu ta ramai , tngok la terpaksa den menunggu niy ha .


selam 1 jam aku nak tunggu dea basuh . alahai . ade 1 masalah . dea punya mesin sabun berasap pulak . so , aku kene tunggu 20 minit sebab dea ade mesin lagi satu . dugaan tol . jam dah pkul 6.10 minit . nasib baek la anak2 minachi ni tolong kan . kalu tak cukup pekeja tok basuk kereta aku ni akunak tolong asalkan cepat sikit siap . huhuhu 


lame saya tunggu ni ane . 

lepas satu jam aku tunggu . akhirnya sudah siap . sudah berkilat . sudah bersih . ammmaaaa ! sume nye rm 8 hengget , puas la hati . walaupun aunty ni minum air depan aku tapi aku berpuas hati la . hee . thank you aunty and famly !

sudah chantek . kilat . bersih . suka suka .



p/s : jangan lah buat sesatu kerja tuw last minute . nanty jadi mcam aku . huhu
selamat hari raya .
ikhlas : ninaizyanrafei .







http://www.mylivesignature.com/mls_wizard3_1.php?sid=54489-274-82F0678C715EF0D287A07F78B8DA142E

2 comments:

niyna | rara said...

ouh tempat ni.hehe. bagos, berkilat sudah, pandai minachi tu xD

amalinaizyan said...

aah , u pon minachi gak kan . hee