P U R P L E L O V E

salam all . malam ni tak boleh tido . tibe2 teringat nak layan muvie kat youtube pulak kan . so carik punye carik dapat 1 muvie yang sweet banget . tajuk dea PURPLE LOVE . so nina nak ajak korang semua layan cerita niy sampai abish . 


 

okeyh kat sini nina bagi sinopsis sikit okeyh .


Malam itu seharusnya menjadi malam paling indah dalam hidup Pasha. Bersama sahabat-sahabatnya, Makki, Onci, Rowman dan Enda, Pasha sudah merencanakan untuk melamar kekasihnya Lisa (Qory Sandioriva). Namun ternyata, di hari yang sama juga, Lisa memutuskan hubungan karena memilih untuk bersama laki-laki lain. Pasha pun shock dan patah hati. Makki pun mempunyai ide untuk menghubungi sebuah agency yang bekerja untuk mengembalikan motivasi orang.
Agency ini dimiliki oleh Talita (Nirina Zubir), seorang gadis cantik yang eksentrik. Talita menyanggupi untuk mengembalikan Pasha kembali seperti dulu. Ia pun dengan berbagai caranya yang unik berhasil membuat Pasha mau bangkit, tapi tetap saja tidak bisa menyembuhkan patah hati Pasha. Akhirnya Talita berkesimpulan, Pasha baru akan bisa sembuh total kalau berhasil menemukan cinta yang baru. Talita pun menjodohkan Pasha dengan kliennya yang lain, Shelly (Kirana Larasati), seorang gadis lucu naif dan sangat romantis.
Tapi ternyata nasib berkata lain. Shelly justru jatuh cinta dengan Onci, dan Onci juga merasakan hal yang sama. Merasa tidak enak dengan Pasha dan teman-temannya, Onci dan Shelly pun backstreet. Talita pun kebingungan saat Shelly menyatakan tidak mau dijodohkan dengan Pasha. Maksud hanya ingin menghibur Pasha, Talita menyadari kalau ia sebetulnya mencintai Pasha. Pasha sendiri, yang tidak tahu kalau selama ini Talita menjalankan tugas dari teman-temannya, betul-betul mulai merasa jatuh cinta dengan Talita.
Pasha pun melamar Talita. Semua sepertinya berjalan sempurna untuk Talita. Akhirnya ia bisa mendapatkan cinta sejati. Namun semua berubah saat Lisa kembali untuk Pasha. Sepertinya tugas Talita, yaitu mengembalikan kebahagiaan Pasha dengan memberinya cinta akan bisa diselesaikan dengan kembalinya Lisa.

2 comments:

hira said...

macam best je cerita ni. hehe :D selamat menyambut merdeka raya!

saya nak nasihat sikit boleh? harap dapat ambil iktibar. buang yang keruh, ambil yang jernih :)

1) widget follower, shout box dan juga archieves sangat penting dalam sesebuah blog. so, widgets ni harus berada di atas untuk kemudahan para pengunjung

2) lagu yang secara automatik ni tak perlu la kot sebab saya rasa benda ni beratkan blog awak. kalau nak juga, awak jangan buat yang automatik

3) widget yang tak penting tak perlu ada dalam blog. nanti senang blog ni nak loading. orang lain pun tak susah-susah nak datang lagi :)

hira said...

lupa, awak perlu buat comment moderation. word verification tak perlu. kalau tak paham, awak datang blog saya. nanti saya terangkan, ok? :)