trip KTM to JOHOR BAHARU

salam , hye , thiss week mmg aku pening sebbb sibok ngn kolukium aku yang baru siap tady ,. adoyy , mmg pening aku weh , niy nak cite pengalaman aku g johor . peh , mmg best . cite nye kami starty berkumpul dalam kul 6.30 di ktm kkb dan naik train ke rawang dalam pukul 7 . sebelum tuw snap snap dulu okeh ? hee :)

                            
rase diri ini manje lak . hahaha
 niy mase dalam tren , hehe . aku rase kami la yang paling bising dalam ini train . hehehe


niy dengan wanny , adik kami . buli sama dea okehh , hehe










aku mmg penat la g sane , naik train kul 10.30 kot dari kl central . nak menunggu train nye mmg sesangat la lame . sampai aku dengan member laen dok parking beg - beg kitorang kat tgah2 jalan . tade tempat laen nak dok . sini pon bole , hahaha

fathiah tuw da boring la tuw . hahaha


bile kami masuk train , aku mmg teruje sebab aku tak pernah naik train jalan jauh mcam niy , haha ,. EXited mak taw ,. hehe . bile aku dah amek tmpat dduk aku , dan tern dah jalan aku rase mcm nk lompat lompat , hahaha suke kot . mmg sejuk weh . kiri kanan tak nmpak ape2 sebab gelap jer . almaklum lah malam . badan mmg penat , tapi tuw la mate tak boleh lelap , member aku sume dah selamat tido . yang aku niy terkebil kebil macam kelawar niy tak tawu la kenape . huh .



niy mase dalam train , hehe . seronok sesangat .








 mate aku dapat lelap dalam pukul 3 kot . mmg ta bole tido . bile dah sume snyap , aku trjga lam kul 6 kot . nak sampai dah . pinggang aku yang sakit niy jangan cakap la kan , bise la dduk seat kelas yg ke 3 . mmg sakit . hahaah . bile dah sampai JB SENTRAL kami smpat snap snap lagy . :)


mate sume nantok lagy niyh . tapi still senyum . hee


 kami solat subuh di jb sentral . mule2 nak mandi , tapi tak boleh sbb makcik cleaner tuw tak bagi . sakit jer hati . kat kl central pon bole mandy la weh !! belagak ! yang sempat mndy sorang jer . siti fathiah , hahaha /kami sume busuk . aku tukar baju jer . hehe . sementare tnggu bus niy , aku layan mate jap . tengok beby tuw mmg best tido . kami jer terpakse angkat beg berat berat , huhuhu










perot aku mmg dah lapa sesangat . aku nak mkn , so , kami dibawa ke restaurant ' singgah sana ' . huh , makanan dea mmg terbaek beb . mmh kenyang sampai petang aku dibuat nye , orang sarapan mkn roti canai , aku makn nasik berlau , haha , bia la sebab orang belanja kan , hehehe .



 lepas mkn kami dibawak jejalan g masjid sultan abu bakar ,  . kat sane cikgu bg kami 10 minit tok tngkp pic dan beli ape yg patot .



aku ta beli pape pon , cume beli topi niy rm 5 hengget , ok la tuw kan . panas2 bole gune , hehe . kami dibawa ke DANGA BAY . Tempt niy mmg aku nak sgt g . so , kat sane sempat la snap snap sikit . hehehe 





 selesai snap snap di DANGA BAY kami dibawa ke PLAZA ANGSANA . kat situ cikgu bagi kami 2 jam untuk jejaln dalam tu . aku ta tawu nak buat ape dalam tuw sbb jimat duit . ustazah salina ajak kami mane bowling , ape yg special nye aku maen bowling pakai baju kurung , pnye la special kan , hahaha . lantak la orang kate ape , aku tak peduli dah , huhu ,


ustazah sally pilih bola yg ringan2 jer , huhu




selesai happening2 , kami terus bertolak ke hotel , sepanjang hari tuw keje aku mmmg tido jer . penad kot . mlm nanti ade program kepimpinan .

MALAM DAN AKU .


lepas makan malam aku rase mcam badan tak sedap sangat . so  , my BFF husna dzakira bg aku panadol . lepas telan pnadol tuw rase cam nk tido tapi still ta bole . jam 830 kami sume turun ke bilik tok program kepemimpinan tuw , aku mmg tak de mood ang dada rase macam sempot sangat . aku menahan jer la . wanny sempat snap sikit pic mas program tuw

tengok muke aku . macam org sakit kan .

.


selepas aku KECEMASAN kat HOSPITAL SULTANA AMINA , aku dibawak pulak ke KELINIK ASIA kat tengah tengah bandar johor tuw , aku tak masuk pon jmpe doktor mse kat hospital tuw sbb lame kot . aku no yang ke 39 . pukul bp nak tnggu tuw . pas bg mkn ubat , aku lena dibuai mimpi sampai pagi esok . hee :))


LAST DAY AT JOHOR BAHARU . 


mmg aku tak sedar dah pukul berapa , nasib baek ad yang ketok pintu , nasib baek tak terlajak SUBUH . hehe :) selesai solat subuh HUSNA DZAKIRA datang bilik aku .

keyra : ama , nak sarapan tak ?
aku : urm , tiyah nak tak ? ( blur )
tiyah : malas la , kalu kaw nak g , g la . aku nak tido . 
aku : ha , tak pe la , malas la . kaw g la k ?
keyra : ha , ok . bye2 .

lepas 10 minit . . . 
aku talifon la bilik keyra . . .

aku : umm , keyra , makan ape tady ?
keyra : macam2 weh , sedap sgt . 
aku : ha ? yeke ( terliur )
keyra : yela , nape ?
aku : tade per , k la . nak tido niy
keyra : ha , ok2

aku pon berfikir sejenak . . ( lapa kot , tren pukul bape ni weh , 8 jam kot dalam tuw , law tak makan kebelur kot ? )

aku :tiyah , keyra kate ade hotdog , nasik lemak , , jum turun weh . aku lapa lah . heheh
tiyah : aah la , jum la . 
aku : hahahahaha . jum2 . konon tanak turun , ceh !
tiyah : hahahaha .

lepas saraapan macam2 , sampai nafsu makan pn dah tak de , kami naik bilik balek dan tido . hehe . 9.30 pagi aku bangun , then mandy . paling lambat cik siti fathiah kembang niy la , ish2 , sebelum tuw sempat snap snap . hehehe



ni no bilik kami . hehe


lipat kain yer ainn , hehehe



 sebelum bertolak pulang , kami sempat snap pic untuk kenangan semua mahasiswa mahasiswi sekolah agama menengah tinggi kuala kubu baru .SELAMAT TINGGAL JOHOR BAHARU .


bila dah masuk dalam train , aku rase lega sesangat . then makan ubat . mmg aku lene , sedar2 dah sampai seremban . lame kot aku tidor . huh , lapa nye , umm , bile nak sampai niy weh . aku dah tak tahan niy , mule la kaki niy nak merayap . hehe 

ni kawan kawan saya yg cantik .



 jam 9.30 kot kami tibe di KL CENTRAL . best nye , rindu KL . hahaha . rindu la kat mak aku . hehe sebelum naik bus sempat snap snap . tapi malas nak uplod . hehe . sampai rumah dalam pukul n12 malam , aku terus tido dengan tak mandi nye . 

                                              TERIMA KASIH KERANA BACE , peace .

2 comments:

niyna | rara said...

wey best gila dpt g danga bay!!

tmpt tu cantik gila kot.

lorh,np smpai msok ospital niy? adesss

amalinaizyan said...

haha . aku sempot weh .