lelaki MANJE dan MENANGIS :)

salam . 
nak tulis pasal lelaki manje .
lelaki manje ? ish boleh ke ? ade ke ? geli la .
bagi aku pulak aku suke ape kalau lelaki manje , hehe 

.
Tapi biase nye anak anak emak yang manje , bagi aku pulak setahu aku ade jugak lelaki depan perempuan punya la garang , tunjuk gangster lah , ape lha . tapi sebenarnya MANJE dengan mak atau dengan awek dea sendiri , aku bukan gatal nak tulis entry ni tapi bende ni memang ade kan ? myb korag yang bace ni pon lelaki yang manje atau suke lelaki yang manje . serius aku cakap kalu lelaki yang manje ni memang cepat tersentuh tapi keburukan dyorg niadelah merajuk .,
memang problem ni memang memening kan kepala aku , adoy , penat kalu lelaki merajok , penat pujuk weh . 
sebab lelaki ni memang susah nak pujuk , keras hati nye ,  

lelaki manje . 
  • dyorang ni jenis yang suke perfume dan bau bauan yang romantik . tak kira pada dirinye atau wangian pada pasangan dea
  • okeyh jangan terkejot lelaki yang macho tu tetibe ade tedy bear kat bilik dea . tu bukan makne nye dyorg ni pondan tapi sebenarnye dorg ni manje :)
  • dyorang jugak suke lagu lagu yang bebaur cinta lepas tu kalu dengan pasangan dyorg memang jiwang sangat , suke keluarkan perkataan yang romantis sebab dyorg ni nak tunjukan kasih sayang dyorang pada couple dyorg tu . so jangan la rimas okeyh ? :)    

kenape pulak lelaki ni menangis ? tak macho lah , tapi sebenarnye dyorang ni macam perempuan jugak , ade yang nangis sebab . jom aku nak share . 

  • putus cinta . kalau sesorang lelaki ni setia pada cinta nye dan ALLAH duga cinta nye tak kesampaina dengan couple dea , dea mmg akan menangis tanpa diduga , hey lelaki ini pun manusia okeyh ? dyorg ade perasaan . so tak pelik kalau dyorg frust menonggeng pasal cinta :)

  • bertumbuk sampai menangis. ade ke ? sebab mase bertumbuk kan nak tunjuk kehebatan masing masing . eh ade lah ! kat sekolah aku yeye bergadoh bile kalah nanges , ape cerite ni beb ? hee :)
  • last sekali menangis kerana NYA . mereka ni mase muda mudi memang ade yang tak pikir pahala dan dosa . sume layan , yelah muda kan , sape yang tengah muda atau menikmati betul betul keenjoyan mase muda memang tahu . bila sudah tibe mase dan duduk di tikar sembahyang mereka akan menangis sebab ingat dosa dosa lame mereka .
so kesimpulan nye LELAKI adalah manusia biase , walaupun setinggi GUNUNG mane EGO mereka  cube selami dalam dalam hati mereka , dan cuba memahami mereka dengan baek .
ikhlas : ninaizyan :)


1 comment:

armouris said...

lagi info tentang menangis di SIHAT SELALU - Kenapa Perempuan Lebih Banyak Menangis