Korang tahu tak ?

aku sakit hati !

eh lupa nak bagi salam . 
assalamualaikum reader :)

kenapa dengan aku hari ini ?
saya sangat sakit hati .
kenapa ? 

jum aku kongsi dengan korang :)

kalu korang korang terasa hati  tak ?
kelas korang main tukar tukar hadiah untuk last year ni . 
ni je last korang bersama . lepas exam nanti korang dah tak jumpa selalu macam sekarang .
bila diundi korang mengharapkan semua happy dengan name yang korang dapat time diundi . 
tapi ade someone ni korang tak sangka dea akan buat begini .

macam ni . .


bila dea bukak name yang dea cabut undian . dia ketawa kuat kuat . 
eh bukan ketawa suka tapi ketawa yang menjengkelkan .
macam budak yang dea dapat tu mmg dea tak suke .
korang pon ketawa sekali ,
sebab tengok dea ketawa mcam tu .

tapi  . . .



tibe2 korang dapat tahu yang dea sebenarnya dea ketawakan 
sebab name yang dea dapat tu name korang ?
whatthefish kan ?
how come ?! kalu korang . korang buat ape bile stuasi mcm ni jadi kat korg ?

ape perasaan korang ? 
marah ? sedih ? sakit hati ?

bile dapat tulis entry ni . lega sikit .

p/s : kadang kadang bila kita mula berubah dan cuba tinggalkan perangai yang lame
kita tetap dihukum :)

10 comments:

Eyhan said...

Teruk,,,tak reti jaga hati,,
Lagy satu kenapa nak gelak kuat2,,,buat org malu jerw

Atenyana said...

Sebab tu la manusia kadang2 malas nak berubah, bukan sbb diri takdapat terima perubahan..tapi sbb org laen tak dapat menerima perubahan..sigh..
bersabar jela yer dik...

NINA LU'LU said...

@Eyhan mmg teruk . teruk lagy oang yg kene tu . sakit sangat hati :) but chiil je :)

NINA LU'LU said...

@Atenyana tengah saba la ni syg . sebab nina dah tanam kan sifat mudah memaafkan orang dalam diri ini . so saya chill saje . btw tq syg :)

BeYLa! said...

Waalaikumusalam~ heheee~

Hmm aku phm pasaan ko~ dea tueee kenapeee?? dea gelak sbbdea dpt nm ko kee? tak patot ohh~ n dea gelak bkn sbb hadiah tuee?

Hmm aku suke ayt ko yg bwh tuee~'kdg2 bile kite mule berubah dan cube tinggalkan perangai yg lame kite ttp dihukum '

Mmg pon bile kite nk berubah laa mcm2 kene kann, tu laa dugsan sbnanyehh, bkn sng nk brubh~

Takpe ko saba je laa ea org cmtu~ Biakan je laaa dea gelakkan.. ko wt bodo je org cmtuu.

NINA LU'LU said...

@BeYLa! dea mmg cm tu . nak buat cm ne ? org sume oke . dea sorang je prgai cm tu , aku mule2 terase tapi mcm aku ckp , aku maafkan dea . dan dea kawan aku . dea tak kene pada diri dea . sbb tu dea buat org cm tu . so lantak dea !

niyna | rara said...

weyh! aku pantang tol la org buat camtu. perangai. takde manner langsung! bodo tol. kau minx balik ah hadiah yg dia dapat dari kau tu. dah perangai annoying gila kot. =.=

NINA LU'LU said...

@niyna | rara uih dea yg marah ni . hehe . belum bagi hadiah lagi syg . just petik name je . lantak lah dea . dea kawan baek yg pernah carik pasal dgn kau dulu tu . hehehe

niyna | rara said...

@NINA LU'LUhaha ofkosla marah sebab dia pun penah cari pasal dgn aku dulu! xD

NINA LU'LU said...

@niyna | rara dea pelakon tambahan je dalam cite ni . hehehe